Côte d'Azur

Utsikten

03: 15 – Mamma vekkermeg og maser om at jeg må stå opp for å rekke flyet.

03:15.05 – Jeg drar dyna over meg og begraver hodet i puta, lettere irritert.

03:16 – Jeg finner ut at det er like greit å stå opp, så jeg slipper å betale masse for ny billett siden jeg ikke rakk flyet.

04:23 – Jeg har dusja, fått i meg frokost og lett noen siste minutter etter Visa-kortet mitt som er sporløst forsvunnet.

06:20 – Flyet skulle ha lettet.

06:40 – Flyet letter

08:50 – København – kamelåså?

11:15 – Frankrikes sørkyst har i mange minutter vist sin fulle prakt, og vi lander i Nice.

12:20 – Jeg skjønner absolutt ingenting av det franske togsystemet.

13:15 – Jeg løper som en helt for å kjøpe meg en billett som faktisk gjelder for toget jeg skal på. Er ikke så greit å løpe som en helt når du bærer på bag, sekk og en sykkel.

13:23 – Toget går. Jeg står på perrongen.

13:23 – Neida, jeg kom med.

Etter uendelige bekymringer om dette faktisk er toget jeg skal være med, ankommer vi Toulon der jeg skal bli hentet av min franske husvert for de neste fire ukene med språkkurs i Hyeres. Jeg hadde forventa et 65 år gammelt ektepar, men det var faktisk en noen og 30 år gammel mann som møtte meg.

Mens jeg sitter i bilen hans og konstaterer at språkskolen ikke brydde seg om at jeg kryssa av ved: Will not tolerate smokers in the host family, finner jeg ut at Frankrike suger.

Når jeg kommer frem der jeg skal bo og setter meg ut på terrassen i bar overkropp med et glass vin forandrer jeg mening, og konstaterer at Frankrike ikke er så ille likevel.

Share